Drs. Pascal Meijer blikt terug op ervaringen met EIF van Vrest

In de mei-editie van dit jaar van het Cg Magazine, het periodieke magazine van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG), verscheen een artikel over EIF van Vrest. Hierin kijkt Drs. Pascal Meijer terug op zijn ervaringen met een EIF-traject, waarmee hij zijn functioneren als arts aan Kliniek aan de Maas onder de loep nam. Hieronder lees je enkele fragmenten uit het artikel.

Drs. Pascal Meijer is Cosmetisch arts en voormalig bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Hij is nauw betrokken bij de continue kwaliteitsverbetering van de opleiding tot cosmetisch arts. Ook zijn eigen functioneren als arts bij Kliniek aan de Maas nam hij recentelijk onder de loep met behulp van EIF van Vrest.

EIF staat voor ‘Evaluatie Individueel Functioneren’. Sinds 1 januari 2020 geldt voor geneeskundig specialisten en profielartsen de verplichting aan te kunnen tonen dat zij voldoen aan EIF als onderdeel van de eisen voor herregistratie. EIF faciliteert de professionele kwaliteitswaarborging, onder meer door gebruik te maken van feedback uit de professionele omgeving (de ‘360°-feed- back’).

“Sommige zaken kon ik gelijk toepassen in mijn privéleven”

Zijn bevindingen zijn positief. Pascal Meijer: “Met EIF groei je niet alleen in je werk, maar ook als persoon. Sommige zaken kon ik gelijk toepassen in mijn privéleven. Ik merkte dus direct effect van het gesprek.”

De kwaliteit van een EIF-traject wordt onder andere bepaald door de verzamelde feedback uit de professionele omgeving, afkomstig van diverse bronnen, de ‘360°-feedback’.
Pascal Meijer: “De conversatie was professioneel en to the point. Daarnaast is alle informatie versleuteld, dat geeft een veilig gevoel.”

In EIF-trajecten wordt veel privacygevoelige informatie verzameld. Vrest heeft continue aandacht voor informatiebeveiliging, is ISO- en NEN-certificeert en daarom AVG-proof.

(Bron: Cg Magazine, NVCG, mei 2021)

Lees hier het volledige artikel in het Cg Magazine, mei 2021.